Medic: Avem paciente care nasc şi la vârsta de 12 ani, şi la 16, şi la 17 ani

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Doctorul Cătălina Mărgineanu, medic specialist obstetrică şi ginecologie la Maternitatea Buftea, a declarat că sunt fete de 12, 16, 17 ani care se prezintă la medic pentru a naşte, iar de cele mai multe ori acestea fie nu ştiu că sunt însărcinate, fie îşi ascund sarcina de familie.

”Avem paciente care nasc şi la vârsta de 12 ani şi la 16 şi la 17, dar într-adevăr foarte multe mame cu vârstă foarte fragedă, provin din familii defavorizate, fie merg la şcoală, fie abandonează şcoala în timpul sarcinii sau după naştere. De cele mai multe ori, ele nu ştiu că sunt însărcinate, nu discută cu părinţii, ajung cu sarcini la termen sau în travaliu, poate cu o sarcină prematură”, a declarat medicul Cătălina Mărgineanu la Medika TV, miercuri seară.

Mărgineanu a precizat că de cele mai multe ori, aceste fete fie nu ştiu că sunt însărcinate, fie ascund sarcina.

”Noi încercăm să manageriem naşterea în aşa fel încât să fie benefică, atât pentru mame, cât şi pentru făt. Sunt mame care nu îşi fac investigaţii în sarcină pentru că ele nu ştiu că sunt însărcinate sau ascund sarcina de părinţi. Sigur, pot veni cu infecţii sau cu complicaţii ale sarcinii sau cu membrane rupte pe fondul unor infecţii şi atunci ajung să nască prematur”, a mai spus medicul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL