METEO Temperatura scade semnificativ pe litoral, iar la munte sunt așteptate averse și descărcări electrice

furtuna jileie
Sursa foto: Meteoplus

În cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, dar şi în sudul Moldovei, vremea va fi predominant frumoasă şi local călduroasă, cu temperaturi maxime între 29 şi 32 de grade. În restul teritoriului va fi vreme în general răcoroasă, cu maxime termice între 19 şi 29 de grade.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai ridicate pe litoral până spre 18…19 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi posibil descărcări electrice, în prima parte a intervalului, la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureş şi cu totul izolat posibil în celelalte regiuni.

Pe suprafeţe mici, în special în estul teritoriului, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu uşoare intensificări, ziua, în sud-vest, pe litoral şi pe crestele montane. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Plouă la București

Vremea va fi răcoroasă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 26 de grade şi o minimă ce va fi de 13…15 grade. În prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat.

Averse și descărcări electrice la munte

Vremea va fi răcoroasă la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi posibil descărcări electrice, în prima parte a intervalului. Pe suprafeţe mici, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste.

Se răcește semnificativ pe litoral

Vremea se va răci semificativ faţă de ziua anterioară. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua când, trecător, vor fi ploi şi sub formă de aversă. Vântul va mai avea intensificări temporare în prima jumătate a intervalului cu rafale în general de 40 -55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi de 17…18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 22 de grade.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL