METEO Temperaturile scad ușor față de sâmbătă. La cât ajung maximele

vremea / meteo
Sursa foto: Anton Darius / Unsplash

Duminică va continua vremea frumoasă, dar în estul și în sud-estul țării temperaturile scad ușor față de sâmbătă.

Spre seară este posibil să apară câțiva nori de ploaie în zonele montane, iar maximele pleacă de la 23-24 de grade la malul mării și ajung la 31 de grade în Câmpia de Vest, notează stirileprotv.ro.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare, vreme bună și un vânt mai insistent pe litoral. Amiaza aduce temperaturi agreabile, puțin mai scăzute decât sâmbătă: de la 23-24 de grade în zona litoralului, până la 27-28 de grade în Bărăgan.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță o zi foarte reușită, cu cer mai mult senin și vânt domol. Temperaturile ajung la valori cât se poate de plăcute, în jur de 26-27 de grade. La noapte se face mai răcoare și vor fi 11-12 grade.

Vreme frumoasă găsim și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, pe unde avem soare în cea mai mare parte a zilei și până la 30 de grade în termometre. După-amiază, pe alocuri, în zona montană se adună norii și o să picure trecător.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem atmosferă însorită toată ziua, însă peste noapte, norii se înmulțesc și o să vină câteva averse cu descărcări electrice. Temperaturile urcă până la 28-29 de grade în zona Maramureșului.

În ținuturile vestice, ziua de duminică ne-aduce vreme frumoasă, cu soare și câțiva nori inofensivi. La amiază, în Banat, maximele ajung la 30 de grade.

În Transilvania avem o dimineață rece mai ales în depresiuni, pe unde minimele au ajuns la 6 grade. Urmează o zi însorită și doar pe la munte se adună câțiva nori de ploaie, în a doua parte a zilei. Maximele ating 27 de grade pe partea vestică.

În Oltenia se anunță o zi foarte plăcută. Soarele strălucește toată ziua, nu vorbim deloc despre ploi, iar la amiază se ating 31 de grade în vestul provinciei, la Drobeta Turnu Severin.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: atmosferă însorită și caldă, vânt domol și până la 31 de grade în Lunca Dunării, pe la Giurgiu.

Vremea în București

În București urmează o zi frumoasă. Norii apar sporadic și vântul adie plăcut. La amiază va fi destul de cald și temperatura urcă până la 31 de grade. La noapte, minimele ating 17 grade în centrul orașului și 15 grade la periferie.

Vremea la munte

La munte găsim vreme ușor instabilă. În a doua parte a zilei, îndeosebi în Carpații Meridionali și în Orientali se adună norii și apar câteva ploi trecătoare, pe spații mici. Temperaturile din stațiuni cresc ușor.

Litoral

Pe litoral urmează încă o zi bună de plajă, cu soare, briză activă și maxime de până la 30 de grade la orele amiezii. Apa mării rămâne caldă și are în jur de 27 de grade.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL