METEO Vremea va fi în general frumoasă. De când vin ploile

omactiv.md
Sursă foto: omactiv.md

Vremea va fi în general frumoasă şi călduroasă dupã-amiaza în regiunile vestice şi sudice, în timp ce în zona de munte şi în nord-estul teritoriului, izolat vor fi averse slabe, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Maximele ating 33 grade Celsius.

„Marți contăm pe 24 până la 33 grade Celsius, cele mai ridicate valori de asemenea în partea de vest și sud a țării. Miercuri vom avea 24-25 grade pe litoral, ne apropiem miercuri și joi de pragul unei zile de caniculă, în special în zona Câmpiei Române, 34 de grade.

De miercuri însă, își vor face apariția și precipitațiile. La început în zona montană și în partea de nord-est a țării, pe parcursul nopții de miercuri spre joi și în partea de vest, centru și nord, pentru ca joi vremea să devină instabilă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vest, nord și centru și zona montană, acolo unde cantitățile de apă vor fi local însemnate.

Vineri ne apropiem de ceea ce înseamnă normalul termic din calendar, 23-28 de grade, după care, începând din data de 16 septembrie, temperaturile să fie din nou în creștere pentru perioada din calendar”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

Maxime de 33 grade Celsius

Marți, conform ANM, vremea va fi în general frumoasã şi călduroasă după-amiaza în regiunile vestice şi sudice. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în zona de munte şi în nord-estul teritoriului, unde izolat vor fi averse slabe, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu uşoare intensificări pe parcursul zilei în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18-20 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în depresiuni şi pe văi, izolat se va semnala ceaţă.

În București, maxima atinge 32 grade. Cerul va fi mai mult senin şi vântul slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13-15 grade.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: