De ce amână Guvernul majorarea salariilor în construcţii, agricultură şi industria alimentară

GUVERN
Sursă foto: Guvernul României

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat joi, privitor la majorarea salariilor în construcţii, agricultură şi industria alimentară, că, pentru a evita anumite scenarii, e oportun să aştepte intrarea în vigoare a pachetului cu măsuri fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, pentru a da ulterior majorarea anunţată, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat după şedinţă ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din construcţii, agricultură.

Mihai Constantin a precizat că, aşa cum a anunţat şi premierul la începutul şedinţei Executivului, „pentru a evita anumite scenarii care au rezultat din calculele făcute împreună cu Ministerul de Finanţe, e oportun să aştepte intrarea în vigoare a pachetului legislativ cu măsurile fiscale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, pentru a da ulterior majorarea anunţată prin Ordonanţă de Urgenţă.

„Premierul a dat sarcină tuturor ministerelor implicate în acest proces să vină cât mai repede cu o soluţie care să asigure o creştere netă a salariilor în aceste domenii, inclusiv după intrarea în vigoare a proiectului de lege de asumare”, a explicat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că „este posibil ca şi săptămâna viitoare să se remarce prin şedinţe de guvern extraordinare”, pentru adoptarea ordonanţei revizuite.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL