Mihai Popșoi anunță care va fi poziția R.Moldova în comunicare cu Rusia

Sursa foto: wikipedia.org

Noul ministru de Externe, Mihai Popșoi, anunță că poziția Chișinăului în comunicare cu Moscova va fi bazată pe interesul național al R.Moldova și al cetățenilor săi. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de învestire în funcție, care a avut loc astăzi la Președinție.

Poziția R.Moldova în comunicare cu Federația Rusă, ca și cu orice alt stat, este una principială, bazată pe interesul național al R.Moldova. Doar în baza interesului cetățenilor, în baza suveranității, independenței și unității teritoriale ale R.Moldova. acesta este fundamentul relației noastre atât cu Federația Rusă, cât și cu orice alt stat”, a declarat el.

Totuși, Popșoi a amintit că Rusia este unicul stat care pe parcursul a 30 de ani își menține ilegal armata pe teritoriul R.Moldova, violând în acest sens statutul de neutralitate al statului nostru.

Va trebui să depunem eforturi susținute, așa încât să obținem acest respect al neutralității, suveranității și independenței noastre de către toți actorii internaționali”, a adăugat ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL