Ministerul Educației: Facem eforturi să păstrăm copiii români din străinătate conectați cu identitatea de acasă

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că prin noile legi ale educaţiei a fost prioritizată continuitatea cursurilor de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în şcolile din ţări partenere.

„Indiferent de locul în care trăim, limba română înseamnă păstrarea identităţii şi a rădăcinilor. La mulţi ani tuturor celor care transmit copiilor ataşamentul faţă de limba română şi faţă de tot ceea ce, simbolic, ea reprezintă. (…) Ministerul Educaţiei face eforturi pentru a oferi sprijin elevilor români din străinătate să rămână conectaţi la identitatea lor de acasă.

Astfel, prin noile legi ale educaţiei, am prioritizat continuitatea cursurilor de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în şcolile din ţări partenere. La momentul actual, astfel de cursuri au loc în Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, iar recent, începând cu anul 2023-2024, şi în Germania”, au afirmat reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe Facebook cu ocazia Zilei Limbii Române.

Autor

  • Oana Voicu

    Oana Voicu, redactor PS News. Cu o experiență de 5 ani în presa online, a terminat Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: