Ministerul Educației taie bursele pentru elevii sportivi, în anul în care 8.500 de elevi cu medii sub 5 au primit burse

Sursă foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministerul Educației a anunțat o modificare semnificativă în sistemul de acordare a burselor pentru elevii sportivi, care va intra în vigoare din septembrie. Conform noilor reglementări, doar câștigătorii competițiilor organizate de inspectorate și a celor internaționale vor mai beneficia de burse de merit și de excelență, în valoare de 450 sau 600 de lei lunar.

Această decizie afectează mii de tineri sportivi aflați la începutul carierei, eliminând recompensele financiare pentru concursurile liceelor sportive, regionale și interjudețene.

Vlad Stancu, vicecampion mondial și campion european la natație, și-a exprimat sprijinul pentru colegii săi afectați, implicându-se în diferite campanii: „Sunt Vlad Stancu, vicecampion mondial și campion european la natație, iar eu îi susțin pe colegii mei din Racoviţă. Noi ne dorim să strângem cât mai multe laptopuri vechi, pe care să le recondiționăm și să le dăm elevilor care au nevoie de ele!”

Profesorul Ion Toma, directorul Liceului Sportiv Mircea Eliade, a subliniat pentru Știrile PROTV importanța acestor burse: „Stimularea din punct de vedere financiar este destul de slăbuță. Foarte mulți sportivi sunt din familii de nivel mediu sau submediu, și atunci orice ajutor e o mână întinsă pentru copilul ăla, ca să poată face sport de performanță.”

Călin Mircea Roșu, antrenorul Lotului Olimpic de Judo, a adăugat: „Se simt apreciați. E o muncă foarte grea, sunt foarte multe accidentări, fac multe sacrificii, se abțin de la mâncare, de la multe distracții specifice vârstei.”

Tot Ministerul Educației a stabilit să primească anul acesta burse de merit 8.500 de elevi cu medii generale sub 5 și 168 de elevi care aveau media generală cu puțin peste cu 1.

La Colegiul „Emil Racoviţă” au învățat și David Popovici, până în clasa a treia, și Nadia, în ultimul an de liceu. E singura școală de înot din țară, cu trei specializări- natație, polo și sărituri în apă. Însă cei 350 de elevi nu au bazin, ci merg până în Otopeni sau pe Lia Manoliu. Acum, pierd și bursele pentru premiile câștigate la concursurile de antrenament, arată sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: