VIDEO Lucian Bode la deschiderea Festivalului Văii Gurghiului: Să prețuim valorile satului românesc

Lucian Bode la deschiderea Festivalului Văii Gurghiului
Sursa foto: Lucian Bode

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a participat, sâmbătă, la deschiderea oficială a Festivalului Văii Gurghiului. “Să prețuim și să conservăm frumoasa imagine și valorile satului românesc cu obiceiurile și tradițiile sale și să le transmitem cu mândrie din generație în generație”, a fost îndemnul liberalului.

Pentru Partidul Național Liberal promovarea patrimoniului cultural național este un obiectiv de țară permanent, unul pentru care avem o datorie morală, a menţionat Bode într-un meesaj scris pe Facebook după participarea la deschiderea festivalului.

Comunitățile de pe Valea Gurghiului, din județul Mureș, prețuiesc și promovează tradițiile și obiceiurile populare!

Festivalul etnofolcloric de la Ibănești are ecouri puternice care depășesc granițele acestor locuri minunate și unește iubitorii de frumos și folclor.

Am participat cu mare drag la invitația colegilor liberali din Mureș la acest eveniment care conservă tradițiile locului și creează punți de legătură între oameni.

Transilvania este o zonă etnofolclorică de-o bogăție aparte, unde întâlnim la tot pasul locuri unice, datini şi obiceiuri populare care ne reprezintă și fac parte din identitatea noastră națională.

Este important să facem tot ce ține de noi pentru a păstra legătura profundă cu trecutul nostru, cu valorile neamului, cu obiceiurile și tradiția populară care ne definesc și fac parte din fibra noastră.

Felicitări autorităților locale și județene din Mureș pentru implicarea și pasiunea cu care se dedică valorificării tradițiilor populare. Felicitări expozanților și artiștilor populari pentru muncă, pentru dedicare și spirit viu românesc.

Să prețuim și să conservăm frumoasa imagine și valorile satului românesc cu obiceiurile și tradițiile sale și să le transmitem cu mândrie din generație în generație. Asta ne face mai puternici și unici în peisajul culturilor și civilizațiilor europene.

Pentru Partidul Național Liberal promovarea patrimoniului cultural național este un obiectiv de țară permanent, unul pentru care avem o datorie morală”, este mesajul lui Lucian Bode.

Festivalul Văii Gurghiului promovează portul popular, tradiţia şi gastronomia locală. Locul de desfăşurare al evenimentului este Satul Alegoric de pe platoul Fâncel din localitatea Ibăneşti.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL