Ministrul Agriculturii, noi măsuri în cazul produselor venite din Ucraina

Sursa foto: Florin Barbu

România a luat și va lua măsuri împotriva produselor de proveniență din Ucraina cu un preț de dumping, a spus, pentru Gândul, ministrul Agriculturii.

Am luat decizia și am introdus în acea ordonanță care a fost o premieră în Uniunea Europeană privind licențierea produselor care vin din Ucraina, a afirmat Florin Barbu.

În același timp, ministrul Agriculturii a mai spus că țara noastră are suficiente stocuri.

,,România are grad de autosuficiență de 100% și din stocurile pe care Ministerul Agriculturii le are, cei care vin să ceară această licență, îi dirijăm direct către fermierii și producătorii noștri.”, a mai precizat Barbu.

Reamintim că Guvernul a adoptat recent o ordonanţă de urgenţă prin care ouăle şi carnea de pasăre au fost incluse pe lista produselor care pot fi importate din Ucraina doar pe bază de licenţă de import.

Anterior, crescătorii de păsări din România au solicitat autorităţilor interzicerea unilaterală a importurilor de produse avicole din Ucraina, pe modelul altor state membre din vecinătatea acestei ţări, în condiţiile în care aceste importuri pun fermierii din ţara noastră într-o situaţie dificilă, diminuându-le competitivitatea, precum şi viabilitatea fermelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: