Misterul din spatele Congresului AUR anulat de Tribunal. Ce spune un fost membru al partidului

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

Tribunalul București a anulat procesul verbal al Congresului al AUR organizat anul trecut, în urma căruia George Simion a fost ales președintele partidului. Deputatul Ciprian Ciubuc, cel care a contestat în instanță decizia a explicat pentru Ziare.com cum a decurs congresul.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cel care a contestat congresul este deputatul Ciprian Ciubuc, exclus la scurt timp după congres din partid. De asemenea, Tribunalul București a anulat inclusiv excluderea acestuia din partid, invocând faptul că s-ar fi încălcat statutul partidului.

Membri forțați să voteze noul statut

Într-un interviu pentru Ziare.com, deputatul AUR Ciprian Ciubuc explică faptul că excluderea sa din partid a avut loc la trei zile de la organizarea congresului, fiind eliminat pe baza unui nou statut al partidului, modificat în Comitetul Național de Conducere (CNC) din care făcea și acesta parte.

Această modificare de statut a avut loc cu o lună înainte de congres, când, conform fostului deputat AUR, George Simion i-a chemat pe aleșii partidului unul câte unul în biroul său, iar sub presiunea unor camere de filmat i-ar fi pus să semneze mai multe documente.

George Simion, la presiunea a două camere de vederi, a chemat toți deputații în biroul său în Parlament, eu fiind secretar, și i-a obligat să semneze modificarea statutului unu la unu, fără a fi dezbătut statutul nou și fără a fi prezentate modificările în noul statut. Ni s-a cerut să semnăm trei acte. Primul că suntem de acord cu congresul de pe 27 (martie) și că am fost prezenți la această ședință a CNC, al doilea că suntem de acord cu modificările statutului și al treilea că suntem de acord să fie președintele partidului”, afirmă parlamentarul.

Congres „de mânăreală”

Ciubuc a mai subliniat că congresul AUR a fost organizat „nedemocratic”, explicând că „toate plicurile trimise în teritoriu cu delegații au fost modificate cu două zile înainte de congres”.

„Eu personal nu am fost lăsat să votez pe motiv că nu mi-am plătit cotizația în februarie și martie. Mai mult, Simion a avut la congres pază și nu a fost lăsat să intre nici presa. Au fost mai mulți deputați nemulțumiți și i-a fost frică că va fi scandal. Toate aceste lucruri au arătat că congresul a fost o mânăreală. Mai mult, delegații au fost schimbați și criteriile de selecție nu au fost statutare. S-au trezit oameni care au venit la congres și nu au fost lăsați să voteze. Au fost aleși în funcții de conducere oameni care nu întruneau vechimea de un an de zile în partid”, a mai afirmat Ciubuc.

Apropiații lui Simion puși în conducere

Ciprian Ciubuc a mai susținut că lista biroului de conducere care a fost votată la congresul partidului a venit „la pachet” și că nu a existat un vot uninominal asupra membrilor. Conform deputatului, în noua echipă de conducere se află apropiați de-ai lui George Simion care-i respectă ordinele.

Mai mult, sunt două secretare angajate la deputați care conduc partidul. Nu au studii superioare, sunt patru oameni în biroul de conducere care nu au studii superioare și nici măcar liceul nu știu dacă îl au terminat. Și au fost aleși în biroul de conducere tocmai pentru a putea influența votul din conducerea partidului. Niște marionete”, mai notează acesta.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: