Ministrul de externe al Olandei a demisionat. Candidează la postul de comisar european pentru climă

Sursă foto: Realitatea.md
Sursă foto: Realitatea.md

Ministrul de externe al Olandei, Wopke Hoekstra, a anunţat, vineri, că şi-a înaintat demisia către regele Willem-Alexander, transmite Reuters.

Hoekstra este nominalizat din partea Olandei la postul de comisar european pentru climă, din care conaţionalul său Frans Timmermans a demisionat pentru a candida la alegerile parlamentare din noiembrie

„A fost o onoare deosebită să îmi servesc ţara ca ministru al afacerilor externe şi vicepremier. (…) În calitate de nominalizat drept comisar european pentru acţiunea climatică, îmi voi începe pregătirile pentru activitatea la Bruxelles”, a declarat el într-un comunicat referitor la demisia sa.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus săptămâna aceasta numirea lui Hoekstra Consiliului UE şi Parlamentului European.

Audierile în faţa europarlamentarilor se anunţă dificile pentru olandez; el are nevoie de votul majorităţii, iar scrutinul va fi probabil strâns.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL