Ministrul de Finanțe intervine în scandalul din jurul Loteriei Române

La doar o zi după ce DNA a început să ancheteze contractele încheiate de Loteria Română cu grupul grec Intralot, ministrul de Finanțe a oferit marți o serie de explicații despre acest subiect, despre acest subiect.

Citește și: Un nou dosar de proporții al DNA care va arunca în aer scena politică

Ioana Petrescu a spus că se poartă noi negocieri și că se încearcă obținerea unui contract mai favorabil pentru partea română.

„Una din lucrurile care au trebuit să fie decise a fost că dacă se continuă pe perioada negocierii pentru un nou contract, dacă se se prelungească pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a făcut, pentru că în discuții cu alte instituții ale statului, cu specialiști din IT, s-a ajuns la concluzia că Loteria nu poate continua activitatea singură pe această perioadă.

Ar fi trebuit să suferim o pierdere destul de mare în fiecare lună, pentru că activitatea s-ar fi oprit și acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului român. S-a prelungit pe o perioadă scurtă, câte 3 luni câte o dată, pentru a se continua negocierile”, a declarat Ioana Petrescu.

Ministrul de Finanțe a adăugat că se dorește ca pentru partea română termenii să fie foarte avantajoși.

„Ceea ce se negociază acum sunt termeni mult, mult mai avantajoși decât în vechiul contract. Este o situație mult mai bună”, a menționat marți Petrescu.

De asemenea, ministrul a adăugat că a trimis Corpul de Control înainte de a se afla că DNA cercetează această situație și că îi va cere trimiterea în judecată a foștilor membri AGA.

”Eu deja am trimis dinainte să iasă această știre Corpul de Control să investigheze și cum s-au făcut ultima cerere de oferte și cum s-au făcut activitățile în ultima operioadă. Aştept rezultatul Corpului de Control”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor, la Digi24.

În plus, ministrul Finanțelor a precizat că „am și cerut AGA să-i dăm în judecată pe foștii directori și fiștii membri AGA în perioada în care Curtea de Conturi a sesizat anumite nereguli.”

Întrebată dacă a fost chemată la DNA pentru a oferi explicații, Ioana Petrescu a răspuns: „Nu și nu văd ce ce ar trebui să fiu”.

„Încercăm să facem acum și asta înseamnă că de acum încolo, acest contract indiferent cu cine va fi semnat sau cu cine va fi făcut termenii pentru partea română să fie cât se poate de buni. Nu am semnat eu fostul contract”, a mai adăugat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: