Ministrul Dezvoltării candidează la alegeri: „Este o dovadă de bărbăție”

Adrian Vestea

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a anunțat, în direct la Puterea Știrilor, că va candida la alegerile locale de anul acesta, la Brașov. Ministrul a făcut referire și la o decizie recentă a PNL prin care preşedinţii filialelor judeţene PNL sunt obligaţi de conducerea partidului să candideze la alegerile locale, fie pentru funcţia de preşedintele al Consiliului Judeţean, fie pentru primăria reşedinţei de judeţ. Adrian Veștea este președinte al PNL Brașov.

„Anul acesta am avut ieșiri publice și de fiecare dată i-am asigurat pe brașoveni că obligația mea este de a candida la una dintre cele două poziții, fie cea de președinte de Consiliu Județean, fie cea de primar. De altfel, există și o hotărâre a Biroului Permanent Național a Partidului Național Liberal în care toți președinții organizațiilor județene au obligația de a se întoarce și de a candida la alegerile locale. Cred că este o dovadă de bărbăție. Cred că fiecare dintre cei care, chiar dacă vremelnic suntem în diverse poziții, este normal să avem imagine publică, să avem opțiune de vot, să ne întoarcem la electorat ori de câte ori este cazul. De altfel, eu în ultimii 20 de ani am avut această șansă de a câștiga uninominal alegerile în pozițiile în care mi-am propus să candidez. Același lucru îl voi face și acum, iar în urma consultării cu colegii de la nivel central voi spune care este poziția pe care o voi candida.

Cu siguranță vom intra într-o competiție. Partidul Național Liberal va avea un candidat la Primăria Brașov, fie că voi fi eu, fie că va fi altă persoană. Am toată convingerea că despre fiecare dintre noi ar trebui să vorbească electoratul. Nu am avut niciodată intenția, chiar poate chiar și în campania electorală, de a aduce critici competitorilor mei. Permanent, în tot parcursul meu politic, m-am raportat la a spune ce pot să fac eu. Nici pe departe de mă lega de anumite situații și anumite nerealizări pe care le au competitorii mei. Prin asta am reușit de fiecare dată să conving electoratul. Aceeași campanie pozitivă o voi duce de fiecare dată și nu mă voi referi la ceilalți contracandidați, chiar dacă ei o vor face, chiar dacă ei vor încerca cu tot dinadinsul să stârnească de la mine o astfel de abordare. Eu voi păstra aceeași decență și îi voi asigura pe toți cei care mă cunosc și mă susțin că în poziția în care voi candida voi câștiga”, a declarat ministrul, în direct la Puterea Știrilor.

Despre scandalul din Primăria Brașov

Chestionat în legătură cu scandalul dintre viceprimarul liberal Sebastian Rusu și primarul USR-ist Allen Coliban, la Brașov, Adrian Veștea a declarat că:

„Sunt fel și fel de abordări, abordări pe care eu nu le-aș fi făcut niciodată. Cred că modul în care am făcut management în administrația publică în cei 20 de ani a fost un exemplu de bune practici. Nu am creat adversități. Marea majoritate, chiar dacă majoritatea hotărârilor, fie de Consiliul local, fie de Consiliul județean, s-au luat în unanimitate, de fiecare dată am încercat să fiu transparent, să prezint situațiile și în același timp să-mi respect colegii. Nu cred că este o abordare corectă. Sunt fel și fel de abordări ale unor primari sau președinți de consilii județene pe care eu nu le îmbrățișez, inclusiv cele care țin până la urmă de alocarea sumelor ca pentru echilibrarea bugetelor autorităților locale.

Am făcut în așa fel încât să creez principii și să aloc sumele de bani care erau la dispoziția Consiliul Județean într-un echilibru, în așa fel încât nicio formațiune politică sau nicio localitate, fiindcă până la urmă nu cred că ai voie să condamni locuitorii dintr-o anumită localitate că au o anumită culoare politică. Și atunci astfel de abordări eu le-am avut în decursul timpului și ele pot fi verificate”, a mai explicat ministrul Veștea, la Puterea Știrilor.

Amintim că, după ce a fost anunțat că va trebui să lucreze din cimitir, viceprimarul liberal al municipiului Braşov, Sebastian Rusu, a dat în judecată administraţia locală şi pe primarul Allen Coliban şi a obţinut în instanţă îndepărtarea sigiliului de pe uşa biroului său din sediul Primăriei. Sentinţa instanţei de judecată nu este definitivă.

În urmă cu trei luni, viceprimarul municipiului Braşov Sebastian Rusu, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Braşov, a constatat că biroul său din sediul Primăriei Braşov, situată pe Bulevardul Eroilor din municipiu, a fost sigilat, după ce, în urmă cu o săptămână, fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea unui cimitir şi că va primi un birou acolo. Rusu a contestat actul emis de primarul Allen Coliban privind respectivele atribuţii şi s-a adresat instanţei de contencios administrativ cu privire la situaţia creată.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL