Ministrul Justiției vrea 8 centre de dezintoxicare pentru dependenții de droguri: „La minori problema este consumul”

Romeo Marian Ursu
Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, la Jurnalul de Seară de la Digi24, referitor la traficul de droguri, că Legea 2 mai și cea referitoare la registrul traficanților ar oferi statului român pârghii reale de a se bate cu acest flagel al drogurilor.

De asemenea, în ceea ce îi privește pe minori, ministrul a explicat că problema cea mai mare este cea a consumului, explicând că „nu avem infrastructură pentru a avea grijă de ei”. Totodată, a mai spus că vrea să construiască opt centre de dezintoxicare.

„Sunt trei proiecte și sunt prioritate maximă, cel puțin pentru mine. Toate partidele au votat în Senat Legea 2 Mai și legea privitoare la registrul traficanților de droguri. Aceste legi ar oferi statului român pârghii reale de a se bate cu acest flagel al drogurilor.

Trecând de nevoia omului politic de a vedea o legislație mai bună, de a avea la îndemână pârghii ca să-i bagi pe aștia în pușcărie, pe traficanții de droguri de mare risc, să nu mai beneficieze de suspendarea sub supravegherea pedepsei, ci s-o execute în pușcărie sau de acel registru al traficanților, care ți-ar oferi posibilitatea ca atunci când traficantul iese din pușcărie și vine în societate să vezi din ce se întreține, cu ce circulă, care e serviciul lui”, a explicat Alina Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL