Ministrul Mediului a dat start campaniei de împădurire, printr-o acţiune la Bacău

Sursa: Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat, vineri, la Bacău, la o acţiune de plantare de puieţi pentru a marca debutul Lunii Plantării Arborilor. În campania de primăvară şi cea de toamnă din acest an, Romsilva va planta 26 de milioane de puieţi şi va regenera peste 12.000 de hectare, bugetul alocat fiind de aproape 300 de milioane de lei.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat, vineri, la o acţiune de plantare pe raza Ocolului Silvic Bacău, cu ocazia Lunii Plantării Arborilor, marcată anual între 15 martie şi 15 aprilie.

Potrivit datelor transmise de minister, în cadrul acţiunii, pe o parcelă de 1,5 hectare vor fi plantaţi 3.750 de puieţi forestieri de plop alb şi plop negru.

”Luna Pădurii este un bun prilej să recunoaştem beneficiile pădurii pentru noi şi mediul înconjurător, dar şi importanţa acesteia prin prisma produselor pe care le obţinem de pe urma ei. Pădurile sunt reziliente la schimbările climatice, ale căror efecte devastatoare le resimţim cu toţii, fie vara, când am traversat săptămâni întregi de cod roşu de caniculă, apoi inundaţii, furtuni sau alte fenomene meteo extreme. Totodată, ritmul în care exploatăm trebuie susţinut de cel în care plantăm, replantăm şi regenerăm pădurea. Astăzi ne aflăm într-un şantier de împădurire de pe raza Ocolului Silvic Bacău şi vom planta specii adaptate la această zonă, plop alb şi plop negru. Vom planta o pădure de luncă, ce va avea un rol complex, nu doar de mediu, ci şi unul social: o destinaţie accesibilă băcăuanilor, pentru plimbări, relaxare”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, citat într-un comunicat de presă.

Ministerul Mediului anunţă că, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieţi forestieri şi va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: