Ministrul Mediului, Mircea Fechet, participă la Reuniunea informală a miniștrilor Mediului, în Spania

Inquam Photos / George Călin
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Miniştrii Mediului din Uniunea Europeană se reunesc, luni şi marţi, în Spania, la Valladolid, pentru a discuta despre biodiversitate, sol şi apă, în ideea unui management comun.

La reuniune participă şi ministrul român al Mediului, Mircea Fechet.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Comisiei Europene, UE trebuie să continue cu iniţiativele de îmbunătăţire a calităţii aerului şi de creştere a protecţiei cetăţenilor şi a mediului. Alte teme de discuţie vizează transformarea industriei utilizând tehnologii de vârf şi stimularea inovării pentru substanţe chimice sigure şi durabile.

„Prevenirea şi controlul integrat al poluării trebuie consolidate, împreună cu tranziţia către un model de economie circulară, acordând prioritate reducerii deşeurilor. În consecinţă, noua Directivă privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje ar trebui să garanteze că, până în 2030, toate ambalajele de pe piaţa UE sunt reutilizabile sau reciclabile într-un mod sustenabil din punct de vedere economic”, subliniază sursa citată.

Reuniunea ministerială informală se va concentra, de asemenea, pe îmbunătăţirea managementului apei, pe continuarea tratării apelor reziduale, pe reducerea poluării şi pe promovarea circularităţii.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie a Consiliului organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului. Reuniunea de la Valladolid este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL