Misterioasa moarte a lui Mihnea Vasiliu. Legătura cu jurnalista Iulia Marin

Mihnea Vasiliu
Mihnea Vasiliu / sursa foto: captură Fanatik.ro

Mihnea Vasiliu s-a stins din viață, joi, în recepția unui hotel cunoscut din Sectorul 1 al Capitalei, după ce medicii de pe ambulanță au încercat să-i salveze viața mai bine de o oră. În ciuda manevrelor de resuscitare ale echipajului, viața lui nu a mai putut fi salvată. Fostul director al trustului Ringier România, din care face parte și Libertatea, ar fi avut probleme cardiace.

Moartea lui vine la scurt timp după ce ar fi decis să se retragă de la conducerea Ringier. Mihnea Vasiliu a dat de înțeles că despărțirea de trust s-a făcut pe cale „amiabilă”, iar patronii grupului de presă au ținut să-i mulțumească pentru colaborare. Totuși, sursele Gândul spuneau că plecarea lui a venit după ce compania a prezentat concluziile unui audit independent, în cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea.

La scurt timp după moartea sa, jurnalista Oana Stănciulescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Aflu acum câteva secunde că a murit Mihnea Vasiliu, pe care l-am cunoscut în urma cu 30 de ani, pe care nu l-am mai văzut de decenii, dar de care ma leagă amintiri de la începutul presei. Dumnezeu să-l odihnească! Din ce în ce mai mulți foști colegi de generație pleacă la vârste la care ar trebui să se bucure de pensie, de viață. P.S. Aflu că tocmai fusese dat afară de la Ringier. Sunt foarte curioasă dacă o să aflăm amănunte. Inteleg că ar fi avut legătură cu o anchetă”.

Amtintim că după sinuciderea jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea, a fost declanșat un audit intern. Informaţiile referitoare la acest audit au fost ţinute însă la secret până joi 6 iulie, data când au fost transmise concluziile către toţi angajaţii Ringier. Departamentul Resurse Umane al trustului media elvețian ar fi comunicat concluziile anchetei printr-un e-mail intern: „Nu s-a stabilit nicio legătură cauzală între situaţia profesională a Iuliei Marin şi trista ei dispariţie. Colectivul Ringier România a avut grijă de Iulia şi a sprijinit-o în toate modurile posibile”, se precizează în comunicare.

Cine a fost Mihnea Vasiliu

Mihnea Vasiliu, în vârstă de 57 de ani, a început în 1992 ca CEO al Media Pro România, grup care îngloba operaţiunile de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. El a fost unul dintre cei care au contribuit, în calitate de publisher, la lansarea Ziarului Financiar în noiembrie 1998. De la începutul aniilor 90 până la mijlocul aniilor 2000 el a lucrat cu Adrian Sârbu, cel care a fondat Mediafax, Ziarul Financiar, plus alte publicaţii.

În 2007, s-a alăturat grupului Realitatea Caţavencu, ca director adjunct, în „era” Sorin Ovidiu Vântu. Realitatea Caţavencu însemna, pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, primul lansat în România, şi Academia Caţavencu, Radio Guerrila, The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele Business Standar şi Cotidianul şi Romantica, postul la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

Mihnea Vasiliu a făcut parte din echipa de management de la Realitatea Caţavencu timp de patru ani. Apoi în 2011, a fost recrutat de grupul elveţian Ringier România. Mihnea Vasiliu avea să ajungă mai apoi în vârful ierarhiei grupului Ringier România – Libertatea, Imobiliare.ro, eJobs.ro.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: