Miting antiextremism la Suceava. Gheorghe Flutur: Bucovina are o reacție promptă și fermă

Gheorghe Flutur
Gheorghe Flutur / sursa: captură foto

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că va organiza duminică, un miting antiextremism la Suceava şi a menţionat că va lansa cu acest prilej un decalog de luptă împotriva extremismului, în zece puncte. El a mai adăugat că trebuie descurajate astfel de semnale.

„A fost aici o manifestare, o manifestare care n-are ceva comun cu democrația. Vorbim de cei de la AUR. Au început din 24 ianuarie, de la Iași, cu autobuze. Au venit, au făcut manifestări neautorizate, au smuls clanța ușii la noi, la instituția Consiliului Județean, au avut injurii. Am înțeles tot, i-am invitat la dialog. Nu au vrut să vină, i-am așteptat duminica trecută, însă au vrut circ. Oamenii sunt îngrijorați de aceste apucături care nu se potrivesc Bucovinei. Și o să vedeți astăzi, Bucovina are o reacție promptă și fermă la  aceste atitudini care n-au nimic comun cu democrația”, a spus Flutur.

Flutur a spus că ce se va întâmpla astăzi nu reprezintă o replică la scandalul făcut de AUR.

„Nu este pornit de noi, dar foarte multi din societatea civilă au anunțat că vor veni pentru că nu sunt de acord cu aceste atitudini care seamănă mai mult a maidan, a stadion, decât a dezbatere civilizată.  Avem la orizont patru rânduri de alegeri, dacă vom continua în ritmul ăsta sau modelele din Parlament. Oamenii de aici și sunt convins, din întreaga țară, nu sunt de acord cu așa ceva”, a spus Flutur.

Flutur a spus de asemenea că vor participa cel puțin 5000 de oameni și că nu există pericolul ca acest miting să fie deturnat.

„Să fie mii de oameni. Cel puțin 5000 de oameni vor fi astăzi în centrul Sucevei pentru a manifesta împotriva extremismului. Istoria Bucovinei arată cât de periculos a fost extremismul. Sunt convins că instituțiile statului vor vedea. Noi vom face o manifestare absolut pașnică, pe idei, de soluții și să transmitem de aici un avertisment că nu e locul lor în județul Suceava, în Bucovina și în țară, a acestor forțe care numai modele nu înseamnă. Să fie mulți vorbitori și din societatea civilă și intelectuali care își vor spune, din centrul Sucevei, părerea despre această atitudine civică extrem de fermă de la noi dee aici”, a declarat Flutur.

Întrebat dacă a luat măsuri în cazul în care se încearcă o boicotare sau în cazul în care, așa cum ne-am obișnuit de multe ori în România, să existe agitatori în rândul manifestanților, Flutur a precizat că:

„Noi n-am făcut nimic, am făcut apel și fac și acum apel la cei care vin să nu răspundă la provocări, să fie civilizat sau stabilite locuri de parcare. Avem doar un miting, nu este și marș. Nu există din partea noastră niciun fel de toleranță dacă ar fi așa ceva. Dar sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria. Eu am încredere, avem dreptul să ne manifestăm civilizat, așa cum o face o zonă responsabilă și civilizată.

La ora 14:00 vom începe meeting-ul din centru Sucevei. Nu știm cât va dura. Eu nu cred că durează mai mult de o oră și jumătate, maximum 2h. Noi avem autorizație, totul este legal, cu organizator de miting și cu responsabilități clare, ca să nu avem niciun fel de incident”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: