MMSS: Acţiune fulger de control în Centrul vechi al Capitalei în săli de jocuri şi restaurante,amenzi de 241.500 de lei

Sursa foto: blog.toplist.ro

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei, în urma unei acţiuni de control efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, în săli de jocuri de noroc şi în restaurante, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare pe pagina de Facebook.

„Acţiune fulger în Centrul vechi al Capitalei: Muncă la negru în săli de jocuri de noroc şi în restaurante. Inspecţia Muncii, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a efectuat noaptea trecută o acţiune de control în Centrul Vechi al Capitalei, pentru prevenirea şi combaterea încălcării legislaţiei incidente şi sancţionării faptelor de natură contravenţională. În urma controalelor efectuate, inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată (din care 11 fără contract de muncă şi două prestând activitate peste durata timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parţial) şi au aplicat amenzi în valoare de 241.500 de lei”, notează MMSS.

De asemenea, într-un restaurant, au fost identificate cinci persoane organizate aparent ca o „formaţie artistică”, acestea declarând că nu au nicio relaţie contractuală cu unitatea comercială respectivă, ci cântă doar pentru bacşiş.

Urmează ca, după prezentarea documentaţiei de către angajatorii la care controlul nu a fost finalizat pe loc, să fie verificate şi alte aspecte care ţin de aplicarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, precizează reprezentanţii ministerului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: