Motivul incredibil pentru care programul Casa Verde a fost suspendat. AFM a „uitat” să trimită un email

program-casa-verde-fotovoltaice-741454
Sura foto: Facebook

Programul Casa Verde, de instalare a panourilor fotovoltaice cu sprijin de la Administrația Fondului pentru Mediu, a fost suspendat la plângerea unei firme din Oradea. Firma a reclamat că i s-au cerut clarificări, doar în aplicația de pe site-ul AFM, fără să fie informată pe email.

O firmă de instalații din Oradea, care a dorit să se înscrie ca instalator de panouri fotovoltaice, dar a fost respinsă de Administrația Fondului pentru Mediu, a dat în judecată AFM, cerând anularea deciziei de invalidare. Firma a mai cerut ca până la terminarea procesului pe fond, programul să fie suspendat.

În proces, firma din Oradea a arătat că și-a deschis un cont pe platforma dedicată instalatorilor care vor să intre în program. Pentru deschiderea contului și autentificare a folosit o adresă de email pe care a și primit confirmarea că a fost autentificat.

irma a depus documentele cerute în 9 mai 2023 și a așteptat noutăți de la AFM. Văzând că AFM nu mai dă niciun semn, în 24 mai 2023, reprezentantul firmei a verificat aplicația pentru a verifica statusul dosarului, fiind „surprins” să vadă că  în data de 12 mai 2023 „s-a depus o cerere de informații suplimentare” cu termen de răspuns cinci zile.

Compania a depus clarificările solicitate, aștepând „cu nerăbdare” să fie publicată lista intalatorilor validați. În 11 iulie 2023, când s-a publicat lista instalatorilor validați de AFM, firma din Oradea avea să constate că a fost respinsă pentru că „nu au fost trimise documentele solicitate în etapa de remediere”.

Firma a reclamat că trebuia să primească solicitarea de notificare pe email, acolo unde a primit și confirmarea înscrierii în aplicație. Reclamanta a arătat că „nu a primit pe adresa de email indicată nicio notificare din partea pârâtei de a depune acte suplimentare sau de a da explicații şi a dovedit acest aspect”.  Societatea a arătat în proces că nevalidarea ca instalator AFM a afectat-o grav pentru că, având din partea clienților cereri de instalare a panourilor fotovoltaice, a angajat oameni, astfel încât să facă față cererilor venite din partea clienților.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL