NATO efectuează exerciții cu arme nucleare în Europa

foto: nato.int
Sursa foto: nato.int

NATO a început exerciții militare anuale care implică arme nucleare, a declarat luni un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, relatează dpa. Până la 60 de aeronave vor fi implicate în exercițiul „Steadfast Noon”, care se va desfășura până joi, săptămâna viitoare.

Ambarcațiunile implicate includ avioane de luptă moderne, dar și avioane de supraveghere și cisternă precum și bombardiere B-52 cu rază lungă de acțiune, scrie Agerpres.

Anul acesta, manevrele au loc mai ales în spațiul aerian deasupra Italiei, Croației și Mării Mediterane. Un total de 13 membri ai Alianței, între care Germania, participă la exerciții. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este un indiciu al rolului important al armelor nucleare pentru descurajare.

Deși este un exercițiu de antrenament de rutină, „Steadfast Noon” va contribui la asigurarea credibilității, eficacității și securității descurajării nucleare, a menționat secretarul general al NATO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL