Negrescu solicită în Parlamentul European ca în Constituție să se menționeze că România este parte a UE și a NATO

Sursă foto: Facebook/ Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu a transmis în Parlamentul European solicitarea ca în Constituție să se menționeze explicit că România este parte a UE și a NATO şi că niciun partid politic extremist nu ar putea schimba lucrurile printr-un vot în parlamentul naţional.

„Introducerea în Constituţie a faptului că România este ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO „ar oferi o garanţie că România este parte din cele două structuri şi că niciun partid politic extremist nu ar putea schimba această decizie printr-un vot în parlamentul naţional”, afirmă eurodeputatul PSD Victor Negrescu, care, în altă ordine de idei, consideră că, „din perspectiva europeană, nu există niciun fel de problemă” cu comasarea alegerilor, „atât timp cât se face o campanie despre Parlamentul European, care este diferită de cea privind alegerile locale”.

„Am avut ieri (luni – n.r.) o intervenţie în Parlamentul European în care am reiterat solicitarea pe care am făcut-o ca în Constituţia României să avem explicitat faptul că România este ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO. Dorim să facem lucrul acesta pentru că actuala Constituţie a României a fost redactată înaintea intrării noastre în cele două organizaţii. Au trecut 17 ani de la aderarea la Uniunea Europeană şi 20 de ani de la aderarea a NATO şi este timpul ca statutul nostru în aceste două organizaţii să fie clarificat”, a spus europarlamentarul S&D la o întâlnire cu jurnalişti români în Parlamentul European, reunit în această săptămână în sesiune plenară la Strasbourg.

„Introducerea aceasta în Constituţia României ar oferi o garanţie că România este parte din cele două structuri şi că niciun partid politic extremist nu ar putea schimba această decizie printr-un vot în parlamentul naţional. Astăzi, România poate să fie împinsă în afara celor două structuri printr-un simplu vot în Parlamentul României. Un vot, într-adevăr, de două treimi, dar există acest risc, pentru că partidele extremiste, în opinia mea, urmăresc acest obiectiv, ca ţara noastră să iasă cel puţin din Uniunea Europeană”, a afirmat Negrescu.

Citește mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL