”Niciun atentat n-a fost dejucat” de Paşte în Franţa, dezminte anturajul purtătoarei de cuvânt Prisca Thévenot

Sursa foto: Facebook

”Niciun atentat nu a fost dejucat în acest weekend”, dezminte anturajul purtătoarei de cuvânt a Guvernului francez Prisca Thévenot, imediat după ce aceasta a anunţat miercuri, în urma unei şedinţe de Guvern, că în weekendul Paştelui a fost dejucată o tentativă de atentat, relatează AFP.

Prisca Thévenot a lăudat ”mobilizarea” forţelor de ordine consolidată în Franţa în urma atentatului jihadist de la Moscova.

Însă nu a oferit alte informaţii.

”În conferinţa sa de presă, purtătoarea de cuvânt a Guvernului se referea la declaraţii ale Ministerului de Interne şi Teritoriilor de peste mări din acest weekend, care a anunţat arestarea unui bărbat, la începutul lui martie, care voia să atace lăcaşe de cult”, precizează anturajul acesteia.

47 DE ATENTATE DEJUCATE DIN 2017

”Da, există tentative de de trecere la act, iar mulţumită mobilizării acestor bărbaţi şi femei zilnic putem evita drame”, a declarat purtătorea de cuvânt.

Dispozitivul Vigipirate a fost ridicat la 24 martie la nivelul maxim – ”urgenţă de atentat” -, după un atac sângeros într-o sală de concert, Crocus City Hall, în apropiere de capitala rusă, revendicat de Statul Islamic (SI), soldat cu 144 de morţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL