Nicuşor Dan spune că ar putea fi candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei

Nicuşor Dan a confirmat
Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, că discută ”cu toate partidele de dreapta” despre o eventuală susţinere a sa pentru un nou mandat şi apreciază că nu este exclusă în acest moment această posibilitate. El condssideră că, dacă Dreapta va avea candidat unic, are prima şansă, în caz contrar va câştiga candidatul PSD. Primarul general este de părere că nu este potrivită comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, unul dintre scenariile discutate în spaţiul public, informează news.ro.

”Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan, întrebat despre alegerile pentru Primăria Bucureşti.

Întrebat despre el ca şi candidat unic al Dreptei, la alegerile din acest an, Nicuşor Dan a afirmat : ”Eu cred că există această posibilitate”.

Întrebat dacă negociază cu cineva în acest sens, primarul general a precizat că ”cu toate partidele de dreapta”.

”Sunt în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER în opinia mea (…) Sunt mai multe rânduri de alegeri în acest an, calculele sunt mai complicate decât au fost acum 4 ani. Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, cred că probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv”, a adăugat primarul general.

În ceea ce priveşte comasarea alegerilor locale cu primul tur al celor prezidenţiale, Nicuşor Dan crede că nu este potrivită.

”Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite ”, a declarat primarul general.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: