Noi scheme de sprijin pentru companiile românești: Guvernul Ciolacu a pregătit alte miliarde de lei

sursa: Inquam

Guvernul Ciolacu investește în companiile românești pentru a crește competitivitatea acestora și a reduce dependența de importuri. Începând de luni, Ministerul Finanțelor a deschis apelul pentru schema de ajutor de stat pentru investiții în tehnologii noi. Cu un buget total de 2,25 miliarde de lei, schema se adresează IMM-urilor și întreprinderilor mari. Marți, a fost deschis și Femeia Antreprenor, la Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, cu un buget total de 200 de milioane de lei și se adresează exclusiv IMM-urilor, care pot accesa până la 200 mii lei fiecare.

Peste 2 miliarde de lei sprijin pentru firme ce introduc noi tehnologii

Cele mai recente scheme de ajutor de stat ale Guvernului PSD sunt acum deschise pentru înscrieri. Perioada pentru depunerea de proiecte pentru programul de investiții în tehnologii noi este între 29 iulie și 9 septembrie. Dedicat IMM-urilor, dar și firmelor mari, programul prevede un ajutor pentru investiții ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei/ beneficiar. Totalul fondurilor alocate de Guvern este de 2,25 mld lei (450 mil eur), din care 750 milioane lei se alocă în această primă sesiune.

Potrivit Guvernului, sunt eligibile firmele car vor să investească în tehnologii noi, într-unul dintre sectoarele: fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor; fabricarea băuturilor; prelucrarea lemnului; fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie; fabricarea substanțelor și a produselor chimice; fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice; fabricarea altor produse din minerale nemetalice; industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații; fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice; fabricarea echipamentelor electrice; fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor; fabricarea altor mijloace de transport; fabricarea de mobilă; colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor; activități de recuperare a materialelor reciclabile; alte industrii.

Guvernul PSD mai oferă 200 mil. lei pentru IMM-uri, prin programul Femeia Antreprenor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de Radu Oprea, a deschis marți înscrierile pentru programul Femeia Antreprenor, până pe 30 septembrie.

Apelul de finanțare are o valoare totală de 200 de milioane de lei, iar fiecare beneficiar va avea un prag maxim de 200.000 lei. Condiția principală pentru aplicare este existența unui IMM al cărui acționariat să fie deținut în proporție de minim 50% de femei, înființat înainte de 1 ianuarie 2022.

De asemenea, programul prevede și alte condiții, precum o cofinanțare de 10% a beneficiarei proiectului, firma să nu aibă datorii la bugetul consolidat și să nu fi depășit plafonul de minimis de 300.000 euro pe durata ultimilor 3 ani.

Programul își dorește să susțină un număr de aproximativ 1.000 de beneficiare, pentru a stimula antreprenoriatul feminin și economia românească.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: