Noile tarife de călătorie pe care turiștii ar trebui să le cunoască

Sursa: Profimedia Images

Taxele de turism sunt acum o parte la fel de importantă a unei călătorii precum selfie-urile și magazinele de suveniruri. Și veți întâmpina multe taxe pe drum, scrie BBC.

Hammer Tsui își amintește prima dată când și-a dat seama că a fost taxată pentru că este turistă. Ea și soțul ei vizitau Barcelona când a descoperit că vizitatorii care înnoptau și pasagerii de croazieră trebuiau să plătească o suprataxă. Taxa, introdusă în 2012, va ajunge la 3,25 euro pe zi la 1 aprilie 2024, ceea ce înseamnă că un cuplu care stă o săptămână va plăti peste 45 de euro.

„M-a lăsat descurajată”, a declarat bloggerița din Hong Kong, care își documentează călătoriile împreună cu soțul ei. „Întotdeauna am crezut că turiștii contribuie semnificativ la economia locală și ar trebui să fie primiți cu brațele deschise.” Taxa, a considerat ea, „părea nedreaptă și oarecum lipsită de etică”.

Dar, indiferent dacă călătorii își dau seama sau nu, taxele turistice fac acum parte din călătorie la fel de mult ca selfie-urile și magazinele de suveniruri. Și vor fi aplicate și altele.

Luna trecută, Bali a început să perceapă vizitatorilor internaționali o taxă de intrare de 150.000 de rupii. Veneția a impus recent o taxă de până la 5 euro pentru vizitatorii de o zi, iar guvernatorul din Hawaii a introdus o lege care ar urma să impună vizitatorilor o „taxă climatică” de 25 de dolari. Sevilla tocmai a anunțat chiar și un plan de finanțare a conservării popularei sale Plaza de Espana prin taxarea vizitatorilor săi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: