Nouă etapă în războiul Ponta-Băsescu. Replicile purtătorilor de cuvânt

După ce Victor Ponta a declarat că președintele Traian Băsescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Brașov, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, a infirmat spusele premierului.

”Şi mai e un caz care recunosc că-mi stă pe suflet şi de care nu mă las cât sunt prim-ministru şi dacă oi fi preşedinte: Comarnic-Braşov, parteneriat public-privat, să facem din banii altora. Un an şi două luni am negociat, am făcut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am făcut absolut tot. Trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: «Vedeţi, corupţie!»”, a spus Ponta, la RomaniaTV.

”Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: «Vă spun eu că ăştia-s nişte corupţi !?». DNA, dacă primeşte sesizare, sigur, s-a dus şi a întrebat: «Aţi semnat vreun contract?». «Nu, nu am semnat încă. O să-l semnăm!». «Aaa… că ne-a zis domnul Băsescu că atunci când o să-l semnaţi o să fie ceva…»”, a adăugat Ponta.

Eu vreau să semnăm şi să facem Comarnic-Braşov, pentru că România nu se va dezvolta până când nu reuşim să trecem din Bucureşti în Transilvania pe autostradă”, a mai spus Ponta.

Replica lui Bogdan Oprea a venit rapid. Purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat că Băsescu nu a făcut nici o sesizare la DNA privind  atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic -Braşov.

În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România”, a adăugat Oprea.â

Și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a luat atitudine cu privire la scandalul dintre cele două instituții:

Preşedintele României se află într-una din următoarele situaţii: fie are cunoştinţe despre fapte de corupţie implicate într-un proiect public important de infrastructură şi nu sesizează organele abilitate ale statului – în speţă DNA, fie s-a folosit de un neadevăr pentru a forţa blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de corupţie, ori minte! Ambele posibile explicaţii ale comportamentului preşedintelui României sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului român şi cu atât mai mult pentru cel mai important om în stat, motiv pentru care îi solicit oficial explicaţii suplimentare”, afirmă Mirel Palada, potrivit  unui comunicat de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL