Numele unui deputat PNL, în dosarul lui Căncescu. Vezi reacția parlamentarului

Procurorii DNA îl acuză pe președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, de luare de mită. Potrivit primelor informații, se pare că șe mita era ascunsă sub anunțuri de televiziune. Aristotel Căncescu este reținut de procurorii DNA, urmând ca în următoarele ore să se prezinte în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă.

În dosar apare și numele deputatului Daniel Zamfir, potrivit B1. Contactat de PSnews.ro, deputatul PNL a părut surprins de informațiile apărute în presă și nu a dorit să comenteze acest subiect.

„Probatoriul administrat până în acest moment al cercetărilor a relevat că inculpatul avea ca modalitate de încasare a mitei folosirea SC CANARIS SRL(un TV local, şi sub formă de publicitate sau urări de sărbători încasa de la firme mită) ca paravan şi ca locaţie în care preşedintele Consiliului Judeţean Braşov negocia „infracţional” contracte care au determinat de-a lungul anilor plaţi nejustificate de către Consiliul Județean Braşov”, se arată în referatul DNA, citat de B1 TV.

În plus, din convorbirilor telefonice/în mediu ambiental purtate de persoane din conducerea CJ Brașov, interceptate cu autorizația prealabilă a instanței a rezultat că președintele CJ Brașov, inculpatul Căncescu Aristotel s-a întâlnit cu inculpatul Bâgiu Gabriel, persoana care controlează SC Ramb Sistem SRL, pentru a-l convinge să returneze sumele de bani încasate necuvenit în derularea celor două contracte de mai sus, promițându-i în schimb că firma Ramb Sistem SRL urmează să fie favorizată pentru a câștiga licitația pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov.

„Din dispoziţia preşedintelui Consiliului Județean Brașov inculpatul Căncescu Adrian Aristotel, vicepreşedintele Pascu Mihai Lucian a avut mai multe întâlniri cu deputatul Diniţă Ion, pentru a-l determina să accepte noi contracte cu condiţia ca o parte din bani să fie returnaţi pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare. Astfel, convorbirile interceptate dovedesc că decontarea lucrărilor efectuate de SC RAMB SISTEM SRL în așa numitul beneficiu al Consiliului Judeţean s-a făcut nelegal, lucrările fiind necorespunzătoare”, mai arată DNA.

„Semnificativă în acest sens este discuţia în mediu ambiental purtată la data de 02.09.2014 de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov,inculpatul Pascu Mihai Lucian cu numitul „Dan”, identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Cătălin, în care primul îi relatează intenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov pentru a scăpa de eventuala răspundere penală prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrări anterioare”, arată procurorii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: