O nouă atenționare. Se apropie ultima zi de valabilitate a asigurărilor RCA de la Euroins

Euroins
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

De săptămâna viitoare, polițele RCA Euroins încetează să mai fie valabile. Peste 800.000 de șoferi sunt în situație de risc.

Polițele RCA Euroins (Asigurare Reasigurare)  încetează de drept în data de 7 decembrie 2023. Excepție face contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții, polițe, care expiră pe 5 februarie 2024

„Recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să își reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil. Astfel încât să se evite aglomerația din ultima zi. Asigurătorii și intermediarii sunt pregătiți să preia toate polițele rămase.”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al Direcției Generale Asigurări, din cadrul ASF, arată Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 800.000 de polițe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite.

ASF a monitorizat zilnic evoluția cotelor de piață a celor opt asigurători care practică RCA în acest moment. Autoritatea a realizat acest lucru pentru a se asigura că acele cote de piață preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilității.

„Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piața asigurărilor să rămână stabilă și funcțională. În același timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor și intermediarilor. Astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente. Există în continuare nevoie ca mai multe societăți de asigurare să intre în piață și să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta.”, a declarat directorul general al Direcției Generale Asigurări/

Asigurări RCA mai scumpe din 2024

Modificarea sistemului bonus-malus în 2024 îi va face pe unii șoferi să plătească mai mult pentru polițele RCA. Creșterea ar putea fi, % în unele cazuri, chiar și de 80. Motivul – ASF dorește sancțiuni mai dure pentru conducătorii auto implicați în accidente. În schimb, cei fără accidente vor beneficia de reduceri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: