Oficial ucrainean: Putin nu scapă de probleme odată cu moartea lui Prigojin

sursa foto: Profimedia
sursa foto: Profimedia

Rusia intră într-un proces de tranziție a puterii odată  cu moartea șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, estimează secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov.

Într-un interviu acordat pentru RFERL/RL, Danilov spune că Prigojin nu s-ar fi revoltat față de conducerea militară de la Moscova fără sprijinul unor elemente din structurile de securitate, iar Vladimir Putin nu scapă de unele probleme odată cu dispariția șefului Wagner.

„Prigojin nu era pe atât de nebun încât să decidă de unul singur acel marș. A fost oprit (din răscoală, n. red.) exact de oamenii care i-au dat instrucțiuni să se ducă la Moscova. Mai mult, tot ceea ce s-a întâmplat va avea consecințe. Aceasta (moartea lui Prigojin, n. red.) nu este sfârșitul”, este de părere oficialul ucrainean de rang înalt.

În opinia lui Oleksii Danilov, Vladimir Putin începe să piardă puterea, care devine deja fragmentată.

Mai mult, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina le transmite occidentalilor „să acorde atenție acestui lucru”.

Evgheni Prigojin ar fi murit miercuri în urma prăbușirii unui avion de tip Embraer Legacy 600 lângă satul Kujenkino, în regiunea Tver. Alte nouă persoane sunt considerate decedate în urma acestui presupus accident aviatic, printre care comandantul Wagner, Dmitri Utkin.

Unele surse spun că avionul ar fi fost doborât de un sistem de apărare antiaeriană, dar Pentagonul afirmă că nu deține informații în acest sens. Totuși, Pentagonul nu exclude varianta ca șeful Wagner să fi fost victima unei operațiuni de lichidare.

Vladimir Putin a dat drept certă moartea lui Prigojin. Potrivit liderului de la Kremlin, șeful Wagner „a avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave de-a lungul vieții sale”. În ziua marșului spre Moscova, pe 24 iunie, Putin l-a acuzat pe Prigojin de „trădare” fără a-i menționa numele.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: