OpenAI îl repune pe Sam Altman în funcţia de director executiv după înlăturarea sa tumultoasă

Sursa: Facebook

OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a anunţat marţi că a ajuns la un acord pentru ca Sam Altman să revină în funcţia de director general la câteva zile după ce a fost înlăturat din această poziţie, punând astfel capăt unor discuţii frenetice despre viitorul startup-ului aflat în centrul interesului extraordinar pe care îl cunoaşte în ultima perioadă dezvoltarea inteligenţei artificiale, relatează Reuters.

Pe lângă revenirea lui Altman, compania a fost de acord, în principiu, să reconfigureze Consiliul de Administraţie care l-a demis. Fostul co-director executiv al Salesforce Bret Taylor şi fostul secretar al Trezoreriei SUA Larry Summers se vor alătura actualului director şi directorului general al Quora, Adam D’Angelo, a precizat OpenAI.

„Abia aştept să mă întorc la OpenAI”, a reacţionat Sam Altman într-o postare pe X.

Revenirea sa încheie un weekend tumultuos în care Altman a acceptat să plece la Microsoft, finanţatorul OpenAI, pentru a conduce o nouă echipă de cercetare acolo. Acest lucru a urmat respingerii de către Consiliul de Administraţie al OpenAI a primei sale încercări de a se întoarce la start-up, duminică, când l-a numit ca director general interimar pe fostul şef al Twitch, Emmett Shear.

Într-o postare pe X, acesta din urmă a salutat decizia anunţată de companie marţi seara târziu, despre care a spus că a urmat după aproximativ „72 de ore foarte intense de muncă”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: