Orașul din România unde copiii au probleme de vorbire şi înţelegere. Avertismentul specialiştilor

copii
Sursa foto: Freepick

Gradul ridicat de izolare și al învățării online din perioada pandemiei a generat efecte grave asupra capacității de vorbire şi înțelegere la copiii dintr-un judeţ din România. 

Potrivit specialiștilor, copiii au fost cei mai afectaţi de restricțiile sociale din pandemie. Lipsa interacțiunii față în față i-a limitat pe mulți preșcolari și elevi de școală primară doar la părinți și la ecrane pentru a compensa interacțiunea socială.

Astfel, majoritatea dintre ei se confruntă acum cu probleme de vorbire, pronunție, dar şi de înțelegere a textelor sau cuvintelor citite.

De exemplu, în Bihor peste 1.500 de copii sunt în prezent în terapie, ceea ce evidențiază o criză educațională care necesită atenție și resurse, spun specialiştii, potrivit incredibilia.ro.

În acest context, la nivelul municipalității se analizează măsuri pentru a-i sprijini pe cei mici să treacă peste aceste provocări care, potrivit logopezilor, trebuie urgent rezolvate începând cu vârsta de cinci ani.

În ciuda lipsei de specialiști în județ, CJRAE Bihor face eforturi pentru a oferi terapie gratuită celor care au nevoie, mai spune sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL