Parlamentarii și banii-gheață. Câți aleși preferă să-și ia leafa și suma forfetară de la casierie

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Aproximativ jumătate dintre deputații și senatorii români preferă să-și ia leafa sau suma forfetară pentru cabinetele parlamentare în numerar, de la casieria instituției. În contrast, Coaliția dorea la începutul lunii să limiteze drastic plățile în numerar.

În ultimele săptămâni, clasa politică a fost scindată pe tema limitării plăților în numerar, după ce Guvernul Ciolacu, printr-o propunere a ministrului Marcel Boloș (Finanțe), venise cu propunerea prin care ar fi urmărit reducerea evaziunii fiscale. Până la urmă, confruntat cu mari nemulțumiri publice, Guvernul a renunțat.

În acest context, „Adevărul“ a întrebat atât la Camera Deputaților, cât și la Senat câți aleși preferă cash-ul, când își iau indemnizația (care variază între 10.800 de lei și 13.000 de lei lunar) sau când ridică suma forfetară (aproximativ 35.000 de lei lunar, unde trebuie să depună acte justificative doar pentru jumătate din sumă, restul putând fi cheltuiți fără a da socoteală).

La Cameră, 152 de aleși din totalul de 330 încasează suma forfetară de la casieria forului din care fac parte, iar 30 încasează indemnizația. Pe de altă parte, 63 de senatori preferă să ridice suma forfetară de la casieria Senatului, iar 17 salariul pe care-l primesc lunar.

Camera și Senatul nu au vrut să ofere informațiile până la capăt, sugerând că ar fi încălcate datele persoanele, dacă ar spune nominal cine primește și cine nu bani în numerar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL