Pasagerii avionului Boeing 737 MAX 9 care a rămas fără ușă în zbor au primit scrisori de la FBI

Boeing 737 Max
Sursa foto: Facebook - The Boeing Company

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al SUA a transmis pasagerilor care se aflau într-un avion Boeing 737 MAX 9 al Alaska Airlines care a suferit o urgenţă în aer pe 5 ianuarie, din cauza desprinderii unui panou de uşă în timpul zborului, că ar putea să fi fost victimele unei infracţiuni, potrivit scrisorilor văzute de Reuters, scrie News.ro.

Scrisorile, un pas procedural în unele anchete penale ale Departamentului de Justiţie, sunt un semn că ancheta sa în situaţia de urgenţă a avionului MAX 9 merge înainte.

Scrisorile, datate marţi, spun că FBI i-a identificat pe pasageri ”ca posibile victime ale unei infracţiuni”.

”Acest caz este în prezent investigat de FBI. …O anchetă penală poate fi o întreprindere îndelungată şi, din mai multe motive, nu vă putem spune despre progresul său în acest moment”, potrivit textului.

Seattle Times a scris pentru prima oară despre scrisori. Un purtător de cuvânt al FBI din Seattle a refuzat să comenteze, invocând politica Departamentului de Justiţie conform căreia acesta ”nu confirmă sau infirmă existenţa unei investigaţii”.

Departamentul de Justiţie şi-a actualizat în 2022 liniile directoare pentru sesizarea victimelor potenţialelor crime, după ce rudele unora dintre cele 346 de persoane ucise în două accidente care au implicat avioane Boeing 737 MAX 8 în 2018 şi 2019 au declarat că drepturile lor legale au fost încălcate atunci când departamentul a încheiat un acord cu Boeing pentru suspendarea urmăririi penale, fără a-i anunţa.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL