PDL spulberă visele UDMR

UDMR a lucrat în ultimele luni la un proiect de autonomie. Acesta prevede ca Ținutul Secuiesc va avea propriul guvern, propriul parlament şi propriul preşedinte.

”Tinutul Secuiesc se se constituie ca o regiune autonoma avand personalitate juridica in cadrul statului unitar si indivizibil Romania, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constitutie si prezentului statut, cuprinzand unitati administrative din judetele Covasna, Harghita si Mures”, se arată în documentul redactat de UDMR.

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, a anunţat că UDMR să nu conteze pe municipiul Târgu Mureş şi că respinge categoric astfel de demersuri, care sunt menite să incite în prag de alegeri.

‘Resping categoric aceste idei şi aceste demersuri neconstituţionale menite doar să înfierbânte minţile exaltate, acum, în prag de alegeri, şi le recomand tuturor celor care vehiculează astfel de planuri să nu conteze pe municipiul Târgu Mureş. În plus, pentru ca toată lumea să vadă şi să cunoască ce înseamnă administraţie exclusiv UDMR-istă, îi invit pe toţi cei curioşi să viziteze prima localitate care ar face parte din aşa-zisul Ţinut Secuiesc, satul Băcel din comuna Chichiş, la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, pentru a vedea cu ochii lor atmosfera medievală întreţinută intenţionat în această zonă, unde nici piatră pe drum nu există’, a afirmat Dorin Florea.

Acesta a spus că dacă cineva doreşte să vadă o localitate abandonată de administraţia judeţului, în care, în 25 de ani, nu s-a construit nimic ‘de către politicienii care acum cer autonomie’, este invitat să viziteze satul Băcel în comuna Chichiş, judeţul Covasna.

‘Este înspăimântător să vedem cum prin abandonare, sărăcie şi neputinţă, liderii UDMR înţeleg autonomia şi în acest fel gândesc să administreze aşa-zisul Ţinut Secuiesc. Pe această cale îi asigur pe toţi târgumureşenii că nu voi permite ca oraşul să fie abandonat în atmosfera iraţională şi medievală pe care unii politicieni o pregătesc cu abilitate’, a susţinut Dorin Florea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: