Peste 13.000 de cazuri de abuz și exploatare comise asupra copilului, depistate în 2023

violență domestică
Sursa foto: Unsplash

Autoritățile nu reușesc să combată abuzurile asupra copiilor, iar ONG-urile trag un semnal de alarmă.

10% dintre aceste abuzuri sunt de natură sexuală, iar cele mai multe dintre victime sunt fete, atrage atenția Organizația „Salvați Copiii”.

Peste 13.000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare comise asupra copilului au fost depistate în primele 9 luni ale anului trecut, dintre care 1.200 au fost abuzuri sexuale, 90% dintre victime fiind fete.

Potrivit datelor statistice ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în 2022 au fost înregistrate peste 17 de mii cazuri de abuz asupra copiilor, dintre care aproape 2.000 au fost abuzuri fizice, peste 2.000 abuzuri emoționale și 1.485 au fost abuzuri sexuale. ONG-ul a transmis Guvernului și Parlamentului un set de recomandări pentru reducerea numărului de cazuri.

Modificarea legislației penale pentru protecţia copiilor împotriva abuzurilor sexuale, promovarea sistemului național de raportare a cazurilor de abuz, exploatare și neglijare asupra copiilor și integrarea educației sexuale în școli sunt doar câteva dintre propuneri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: