Peste 20 primari PNL au cerut explicaţii prefectului social-democrat de Timiş privind repartizarea sumelor dispuse CJT

Sursa foto: Facebook

Un număr de 24 de primari liberali din Timiş s-au prezentat, joi, la Prefectura Timiş pentru a cere explicaţii prefectului Mihai Ritivoiu (PSD), după ce acesta a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Timiş privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispoziţia CJT şi a celor defalcate din TVA. Soluţia prefectului este ca CJ Timiş să emită o nouă hotărâte pe aceeaşi temă.

”În momentul în care primim o plângere din partea unui grup politic, suntem obligaţi să ţinem cont de aceasta. Până acum nu s-a întâmplat. Primarii erau toţi de la PNL, încearcă să politizeze această… Din punctul nostru de vedere, legalitatea nu a fost obţinută în această hotărâre, aşa că, împreună cu departamentul juridic, am atacat această hotărâre. Programul de dezvoltare judeţeană de alocare a fondurilor are un regulament şi un sistem foarte clar.

Din punctul nostru de vedere, nu este întrunită legalitatea acestei hotărâri. Încalcă accesul la informare şi transparenţă decizională prin faptul că nu se poate identifica clar cum au fost repartizate aceste sume. La solicitarea primarulor de a retrage această acţiune în contencios, am spus că nu voi face acest lucru. Am explicat că singura soluţie ca acest demers să poată fi depăşit ţine de o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean care să abroge această hotărâre. Este un blocaj la nivelul tuturor primăriilor până când această acţiune nu îşi are finalul în contencios administrativ. E o chestiune de săptămâni, luni”, a declarat prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

De cealaltă parte, primarii spun că au plecat nelămuriţi de la întâlnirea cu prefectul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: