Peste 30 de evenimente organizate de Institutul Cultural Român cu ocazia Zilei Naţionale a României

Drapel
Sursa foto: Inquam / Alexandru Busca

O amplă serie de evenimente, de la concerte, expoziţii şi proiecţii de film, la colocvii, spectacole de teatru şi evenimente literare, va fi organizată de Institutul Cultural Român cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Potrivit unui comunicat al ICR, printre acestea se numără Turneul Corului Madrigal la Washington, New York, Chicago şi Seattle, concertul Ansamblului Violoncellissimo la Madrid şi Barcelona, spectacolul Teatrului Naţional din Sibiu la Theâtre de la Ville Paris, soprana Teodora Gheorghiu şi bas-baritonul Sorin Coliban în recital la Londra, Alexandru Tomescu şi Sînziana Mircea pe scene din Beijing, Budapesta şi Viena, recitalul cameral susţinut de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, acompaniaţi de pianistul Horia Mihail la Haga.

ICR Madrid, în colaborare cu Lectoratul de limba română din cadrul Facultăţii de Filologie a Universităţii din Salamanca şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prezintă documentarele „România sălbatică” (regia Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache) şi „Maria, inima României”, regia Trevor Poots. Ambele proiecţii vor avea loc vineri, 1 decembrie, la Teatrul Juan del Enzina.

Expoziţia „România Sălbatică”, semnată de fotograful Dan Dinu, va fi prezentată în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie, la sediul Parlamentului din Cantabria. Evenimentul este organizat de ICR Madrid şi Asociaţia România Sălbatică în colaborare cu Consulatul onorific al României în Cantabria, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Totodată, expoziţia de fotografie „Timişoara Incognito – Liber de stereotipuri”/”Timişoara Incognito – Free of StereotypesËŽ va fi inaugurată vineri, 1 decembrie, la Universitatea de Las Palmas de Gran Canaria.

* La Roma, Ziua Naţională a României este celebrată în Anul Cultural Dimitrie Cantemir prin manifestarea „Dimitrie Cantemir, principe şi cărturar român al epocii Luminilor”, organizată la Sala Capitolare din Palatul Minerva al Senatului Italiei, pe 1 decembrie 2023, de Asociaţia Politeia, în colaborare cu IRCCU Veneţia, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi Ambasada României la Roma.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL