Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor Schengen au depistat 722 de persoane urmărite

Sursă foto: X

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 17 – 23 noiembrie, 722 de persoane, 61 de autovehicule şi 52 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, au fost localizate pe teritoriul ţării 518 persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au depistat 76 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 205 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen”, afirmă sursa citată.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 28 de documente, fiind găsite 57 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Un număr de 204 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 10 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 24 de documente şi 4 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: