Predoiu, întâlnire cu ambasadorul Italiei: Capacitatea statelor de răspuns la crize prin acțiuni comune, pe agendă

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Necesitatea întăririi capacităţii statelor de răspuns la crize prin acţiuni comune pentru pregătire a fost discutată în cadrul unei întâlniri de lucru a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Mangoni.

„În cadrul întrevederii, ambele părţi au subliniat relaţiile excelente dintre cele două state, dezvoltate atât la nivel bilateral în cadrul Parteneriatului Strategic, cât şi la nivelul Uniunii Europene. În ceea ce priveşte domeniul Afacerilor interne, cooperarea este una consistentă, cu accent pe domeniile ce vizează colaborarea poliţienească, situaţiile de urgenţă, respectiv cele din competenţa Jandarmeriilor”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cei doi oficiali au subliniat multitudinea de provocări cu care statele se confruntă pentru asigurarea securităţii cetăţenilor, de la ameninţările survenite ca urmare a conflictului armat din Ucraina, la cele cauzate de schimbările climatice, în special inundaţiile.

Astfel, a reieşit necesitatea întăririi capacităţii statelor de răspuns la crize prin acţiuni comune pentru pregătire.

„Ministrul român a trecut în revistă priorităţile MAI pentru perioada următoare, subliniind determinarea conducerii ministerului de a creşte performanţa structurilor operative”, arată sursa citată.

Alfredo Maria Durante Mangoni a reconfirmat sprijinul Italiei şi a menţionat deschiderea pentru extinderea cooperării din domeniul Afacerilor interne.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL