Premierul Ciolacu a discutat cu reprezentanţii Google despre oportunităţile oferite de România

Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Marile companii din domeniul tehnologiei informaţiei, care vor să-şi extindă afacerile în Europa de Est, vor găsi în România oportunităţi excelente, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la întâlnirea pe care avut-o marţi cu reprezentanţii companiei Google, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, specialiştii cu formare solidă în domeniul IT reprezintă un atu puternic pentru companiile din acest domeniu care doresc să vină în ţara noastră.

În plus, România oferă acum prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat, arată sursa citată.

„Guvernul şi-a asumat operaţionalizarea cloudului guvernamental şi vom lucra împreună cu experţii şi cu companiile din industria tehnologiei pentru a reuşi acest lucru. Voi încuraja şi firmele şi companiile private din România să opteze pentru aceste soluţii de tip cloud, pentru că reprezintă un avantaj competitiv important într-o piaţă tot mai concurenţială”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: