Premierul Ciucă a evidențiat relațiile bilaterale deosebite, într-o convorbire telefonică purtată cu omologul canadian

Facebook/Guvernul României
Facebook/Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul său canadian, Justin Trudeau, în cadrul căreia a evidenţiat faptul că relaţiile deosebite dintre România şi Canada se bazează pe colaborarea tradiţională din domeniul energiei şi pe valorile comune pe care le împărtăşim ca membri ai Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul României a apreciat sprijinul oferit de Canada pentru proiectul de reabilitarea a Unităţii 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, contribuţie importantă la securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni, inclusiv pentru R. Moldova.

„Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil şi asigurarea energiei din surse curate şi sigure, precum şi pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat Ciucă, citat în comunicat.

Prim-ministrul român a subliniat, de asemenea, colaborarea la nivelul NATO şi rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina şi al sprijinului oferit atât poporului ucrainean, cât şi R. Moldova.

În acest context, el a adăugat că România şi Europa au nevoie de parteneri de încredere şi cu opinii similare pentru consolidarea Flancului Estic, pentru dezvoltarea lanţurilor de aprovizionare şi cooperarea în plan economic.

Premierul Ciucă a menţionat că relaţiile bilaterale au noi oportunităţi de consolidare în domeniul economic şi social şi i-a adresat premierului Trudeau invitaţia de a efectua o vizită în România.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: