Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții asociației marilor rețele comerciale discuții despre o reducere generală a prețurilor la produsele alimentare de bază

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar. Discuţiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcţional agreat între Guvern şi mediul privat, pentru reducerea preţului la produse alimentare de bază. Reprezentanţii retailerilor au afirmat că discuţia a fost una exploratorie, dar „este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu şi clar care, alături de măsurile guvernamentale, să ducă la reducerea inflaţiei şi la creşterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflaţiei, până la sfârşitul anului. Am convingerea că putem reuşi acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Executivului.

Şeful Executivului a menţionat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susţinute în continuare investiţiile. De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susţinere economică, precum şi soluţiile de sprijin din sectorul energetic.

Reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din România din domeniul alimentar au apreciat deschiderea la dialog şi şi-au exprimat acordul de principiu cu stabilirea unui asemenea mecanism.

Dialogul cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar va continua pentru stabilirea în comun a măsurilor convenite pentru reducerea inflaţiei şi creşterea puterii de cumpărare, precum şi a modului de aplicare, urmând ca până joi dimineaţa să fie agreate detalii concrete.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu viceprim-ministrul Marian Neacşu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ANAF, ANSVSA şi ANPC.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: