Preşedinta CE: Ziua de mâine marchează o dată importantă – Bulgaria şi România se alătură familiei Schengen

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen afirmă că ziua de 31 martie marchează o dată importantă, fiind data la careBulgaria şi România se alătură familiei Schengen. ”Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele ţări. Şi un moment istoric pentru spaţiul Schengen”, declară şefa CE. Conform CE Consiliul va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care se vor elimina controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România şi celelalte ţări Schengen. Comisia Europeană precizează că va continua să ofere Preşedinţiei Consiliului tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024.

Comisia Europeană salută cu entuziasm faptul că Bulgaria şi România devin state membre ale spaţiului Schengen, iar controalele la frontierele aeriene şi maritime interne vor fi eliminate, considerând că este o concretizare a deciziei istorice a Consiliului din decembrie 2023.
„Aderarea la spaţiul Schengen a celor două state membre aduce o extindere semnificativă a celui mai mare spaţiu comun din lume fără controale la frontierele interne, sporindu-i atractivitatea”, precizează CE

 „Ziua de mâine marchează o dată importantă: Bulgaria şi România se alătură familiei Schengen. Salut eliminarea controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime. Acesta este un mare succes pentru ambele ţări. Şi un moment istoric pentru spaţiul Schengen – cel mai mare spaţiu de liberă circulaţie din lume. Împreună, construim o Europă mai puternică şi mai unită pentru toţi cetăţenii noştri”, a afirmat preşedinta CE Ursula von der Leyen a declarat:

Margaritis Schinas, vicepreşedinte pentru promovarea modului nostru de viaţă european, a declarat derarea României şi Bulgariei fortifică spaţiul Schengen, definti drept “bijuterie a coroanei” atât de emblematică pentru stilull de viaţă european, în beneficiul pieţei interne, al economiilor şi al cetăţenilor europen.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL