Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește premiul „Timișoara pentru valori europene”

Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi şi mâine într-o vizită în vestul României. Şefa statului moldovean va primi un premiu din partea municipalității timișorene și se va întâlni cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Timișoara pentru valori europene este premiul instituit anul trecut de municipalitatea timișoreană, care se acordă pentru prima oară, anul acesta, a transmis Adriana Pinti, pentru TVR Info. Este un premiu care onorează personalități recunoscute pe plan internațional, pentru lupta și promovarea, cu demnitate și curaj, a valorilor europene, atât în cadrul UE, cât și în afara acesteia.

Premiul constă în 30.000 de euro, sunt bani strânși din sponsorizări făcute de companiile timișorene.

Maia Sandu urmează să ajungă la Timișoara astăzi, în jurul prânzului, va fi primită de primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, care o va însoți la expoziția Constantin Brâncuși. După-masă, în jurul orei 17.30, Maia Sandu urmează să se întâlnească cu comunitatea basarabeană care locuiește la Timișoara, iar seara participă la cina oferită de primarul Dominic Fritz.

Sâmbătă, la ora 11.00, la Cinema Timiș va avea loc decernarea premiului, iar ulterior, Maia Sandu va susține un discurs.

Președintele Republicii Moldova va pleca de la Timișoara la Săvârșin, acolo unde este așteptată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL