Prețurile petrolului, estimate să rămână la aproape de 80 de dolari pe baril în 2024

Petrol
Sursa foto: X

Prețurile internaționale ale petrolului vor rămâne probabil aproape de 80 de dolari pe baril în 2024, a arătat un sondaj Reuters, analiștii anticipând că o creștere economică slabă la nivel global va limita cererea, în timp ce tensiunile geopolitice ar putea oferi un sprijin.

Analiștii se întreabă dacă Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților (OPEC+) va fi capabilă să mențină reducerile de producție, pentru a susține piața, arată News.ro. Țițeiul Brent, de referință la nivel global, a avut un preț mediu de aproximativ 82,17 dolari pe baril în 2023, când a fost cu 10% sub cel consemnat în 20222, deoarece dolarul american puternic, stimulat de un mediu financiar cu rate ale dobânzilor ridicate, și cererea redusă din partea consumatorului de top, China a avut un efect negativ.

Un sondaj realizat în rândul a 34 de economiști și analiști estimează că prețul țițeiului Brent va avea o medie de 82,56 de dolari în 2024, în scădere față de consensul de 84,43 de dolari din noiembrie. Tițeiul american va avea un preț mediu de 78,84 de dolari în 2024, potrivit analiștilor, care cu o lună în urmă se așteptau la un preț mediu de 80,50 de dolari pe baril.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL