VIDEO Mită electorală în Caraş-Severin. Romeo Dunca: „O campanie mizerabilă!”

Dacă în trecut votanții primeau ulei, mici și bere înainte de alegeri, cadourile includ acum, printre altele, mingi de fotbal pentru copii. S-a întâmplat în Caraș-Severin, cazul fiind făcut public de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

„O campanie mizerabilă, urâtă, la firul Ierbii, pe unde se rostogolește mingea acum. Din păcate, oamenii au memorie scurtă și uită răul făcut în mandatul trecut de acest, hai să zicem om politic. A cumpăra copiii votanților cu câteva mingi de fotbal este cel mai simplu lucru, urmând ca probabil, după obiceiul pe care l-am găsit și l-am sancționat în Consiliul Județean în mandatul trecut, după aceea își recuperau banii furând tot felul de resurse. Da, furând. Îmi asum lucrul ăsta, cu atât mai mult cu cât domnul Silviu Hurduzeu, actual deputat al Carașului, are un dosar penal deschis pe numele lui, întrucât banii de la un centru de bătrâni, 2,5 milioane de lei, au fost pierduți prin neglijența acestuia”, a afirmat Romeo Dunca, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

În ce privește asumarea afirmațiilor făcute, președintele susține că are probe care să le susțină. Acesta adaugă că cei care recurg la asfel de pomeni electorale au furat din bugetul județului, ei și firmele lor.

„Și acum sigur că este o isterie, pentru că constată, conform sondajelor care au fost făcute, că eu stau destul de bine și constată că poporul a înțeles mesajul și s-ar putea ca următorii patru ani să fie la fel de secetoși pentru ei și sunt disperați. S-au organizat, își iau copiii, liderii politici își iau copiii minori și merg cu toată armata de oameni pe străzi să îi atenționeze pe oameni că trebuie să scape de mine. De ce? Pentru că e un mare pericol, un mare pericol pentru ei, ca să mai rămână demufați de la buget încă patru ani. Sunt niște animale de pradă. Foarte mulți din Caraș-Severin, PSD Caraș Severin. Restul, nu mă pronunț, nu cunosc, dar aici am văzut, i-am cunoscut, i-am înțeles și sunt foarte, foarte periculoși și vin cu aceleași lucruri ordinare: zahăr, cartofi, ulei, iată, mingi de fotbal pentru copii”, a subliniat Dunca.

Legat de posibila influență a acestor cadouri asupra votului, liberalul este de părere că ar trebui să fie neglijabilă, întrucât cei care oferă nu au făcut nimic pentru oameni.

„Nu știu ce e în mintea lor. Mie mi-ar fi rușine să fac o astfel de campanie. Mie mi-ar fi rușine să iau înainte. De ce nu și-au dat diurnele, de ce nu au adus banii pe care i-au furat, să-i aducă înapoi? De ce domnul Hurduzeu nu a a venit să-și spună: domnule, am pierdut 2,5 milioane de lei prin neglijență, că am avut bani în cont și n-am făcut o cerere către executor, că așa s-au dus banii furați la căminul de bătrâni în mandatul în care eu aș fi putut să-i recuperez. Astea sunt, ăsta este nivelul și oamenii, din păcate, oamenii, mai eu știu, cu nevoi din astea stringente, probabil că o să iasă la cabina de vot și pentru… eu știu, dacă o să le mai dea și 100 euro sau de vot, probabil că o să-i convingă să voteze. Nu știu”, a mai completat Romeo Dunca.

În ce privește reacția dlui Silviu Hurduzeu, președinte PSD Caraș-Severin, care neagă afirmațiile spunând că este vorba despre imagini filmate în urmă cu patru ani, într-un alt județ, Dunca subliniază că materialul a fost făcut zilele trecute la Oțelul Roșu.  În plus, imaginile arată clar microbuzul de campanie, iar mingile se văd foarte bine, mai spune președintele CJ Caraș-Severin.

„Eu am postat această înregistrare făcută de unul dintre cei care au venit la carul cu noroc, acolo, să primească și el o minge. Asta este o postare și un eveniment, iar celălalt este un mod de lucru al PSD-ului înainte de alegeri. Nici nu contează care campania era aceea, este un mod de lucru, de a lua, de a se îmbrăca în roșu, de a se prezenta și de a da celor care trec pe stradă una sau alta. Dar noi nu vorbim de asta, noi vorbim de mingi. L-ați  întrebat de mingi, iar el v-a spus despre trandafiri, a încercat să ocolească un răspuns”, a mai adăugat Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL