Prim-ministrul: „România ar fi fragilă fără UE și NATO”

foto: politeka.net
Sursa foto: politeka.net

România are nevoie de Uniunea Europeană, fără de care „nu se poate dezvolta”, a spus Ciolacu la Aleph News, în emisiunea lui Ion Cristoiu. Premierul spune că fără UE și NATO, România ar fi „o țară fragilă” și face o comparație cu Republica Moldova.

El spune că discursurile anti-UE și anti-NATO ale unor politicieni sunt „baliverne”.

„De aceea, câteodată mai apar oameni politici și normal că și vin cu acest discurs de ieșire din Uniunea Europeană, de ieșire din NATO, că ne atrage NATO în război, sunt baliverne. Marile realizări ale României sunt aderarea la Uniunea Europeană și la NATO. Fără aceste lucruri am fi o țară fragilă și mai ales în contextul războiului regional. Avem cea mai lungă graniță cu cu Ucraina. Totuși, ar fi la fel de vulnerabilă ca și Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, este cel mai vulnerabil stat european în acest moment. Ne-membru al Uniunii Europene și NATO”, a declarat Ciolacu.

 

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: