Primar arestat preventiv 29 de zile

Magistraţii Tribunalul Gorj au decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului comunei Padeş, Mihai Troacă, acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procurorilor Parchetului Judeţean, prejudiciul creat statului de primarul Mihai Troacă depăşeşte 2,6 milioane de lei.

‘Din cercetările efectuate în cauză până în prezent rezultă că inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2012 nu a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de vânzare bunuri şi de prestări servicii şi implicit a veniturilor realizate, prejudiciul creat astfel bugetului general al statului fiind în sumă totală de 2.604.861 lei. Ancheta continuă pentru stabilirea adevărului în cauză, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate’, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu.

Primarul Mihai Troacă a fost reţinut, miercuri după-amiază, pentru 24 de ore, de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: